Hem » Resa » Utomlandsstudier ger erfarenhet

Utomlandsstudier ger erfarenhet

Studera utomlands. Kan det vara något? Definitivt! Utomlandsstudier ger dig både erfarenhet, meriter och minnen för livet. Ingen är densamme när man kommer tillbaka från studier utomlands, utan man rustas med nya kunskaper och ofta ett starkare självförtroende. Beroende på vad du ska studera, hur länge och var någonstans finns det lite olika saker du kan behöva tänka på.

studying abroad_309411488

Hur finansierar man studierna?

När man ska studera utomlands kan man, liksom med studier i Sverige, få möjlighet till studiemedel via CSN. Beroende på var någonstans du ska studera gäller olika regler. Man kan välja att studera en termin eller flera, och möjligheterna till studiemedel och dess omfattning är bland annat beroende av hur mycket man ska studera.

Vad kan man studera?

Man kan studera i stort sett vad som helst när man åker till andra länder. Det är vanligt att man gör en eller flera utbytesterminer när man läser på universitet för att läsa ett eller flera ämnen, men man kan även åka på språkresor eller språkkurser till andra länder eller genomföra en hel utbildning med examen.

Vanliga länder

Alltfler studenter från Sverige väljer att åka till andra länder, skriver Aftonbladet. USA ligger i topp med flest studerande härifrån. Andra vanliga länder som studenter åker till är England, Australien, Japan och Spanien, men det finns förstås mängder av andra länder som tar emot svenska studenter. En fördel med att studera utomlands är att man kommer i nära kontakt med både språket och kulturen, så man kan med fördel välja ett land som man vill lära sig mer om och vars språk man vill få praktisk träning i.