Hem » Resa » Flyga på charter

Flyga på charter

Sedan 1955 har vi Svenskar åkt på charter, och vi kan tänka oss hur den första flygningen var som dom gjorde till Palma på Mallorca. Den varade i 16 dagar och de fick landa och övernatta på ställen. I dag tar det 6 timmar från Stockholm till Las Palmas, vilken skillnad det blivit. Då så hade Sverige några år innan fått tre veckors lagstadgad semester och charter turismen tog fart.

I dag ser det väldigt annorlunda ut. Vi har längre semestrar och kan enkelt och relativt billigt flyga till andra länder i princip när vi känner för det. Resan till Palma på Mallorca 1955 kostade 1095:- vilket ungefär motsvarar 12.300:- i dagens pengavärde. Idag kan du köpa flygstol för ett par hundringar till samma resmål om du har tur.

FlygaGran Canaria är alltid intressant för Svensken att åka till, likaså Turkiet. Men även Egypten har blivit ett populärt ställe att besöka. Mallorca är fortfarande ett av favoritresmålen. Till Thailand, Phuket åker det många Svenskar och det verkar som om det är det stora familjeresmålet. Bad och sol på Teneriffa lockar alltid. Även Kreta lockar med sol och bad. Till Cypern och Rhodos åker vi också gärna. Tunisien är också ett ställe som vi Svenskar gärna besöker.

Att flyga till andra länder har underlättat med åren och det gör att vi relativt enkelt och billigt kan ta oss ut i världen på ett par veckors oförglömlig semester, få känna av sol och bad i ett helt annat klimat än vad vi har hemma. Koppla i från allt vad jobb och hemma heter och ladda batterierna inför en kall och snörik vinter hemmavid.